Uber Comments
      Google+
*A LÉLEK KERTJE* (general)

View Journals     Subscribe

Rika
8 years ago

A LÉLEK KERTJE

Mindannyiunkban van egy gyönyörű virágoskert – a lélek kertje.Itt magunkba szívhatjuk minden egyes virág illatát,és felfedezhetjük saját belső énünk szépségét és határtalan szabadságát.Minden leckével,amit az élet tanít,lélek-kertünk növekszik,és egyre ragyogóbbá válik.

A lélek-kertek békéje, fénye és boldogság-illata végül pedig szétterjed majd a világ széltében-hosszában.

A lótusz

Az emberi szellem hasonlatos a lótuszvirághoz.Mint ahogy a lótusz a tavak és mocsarak iszapos fenekéről tör fel a víz felszínére, úgy sarjad ki az emberi szellem is az anyagi világ sötétjéből és úgy emelkedik föl a fény felé.

És miként a lótusz a vizek felszínén szétterjeszti leveleit,majd pedig a napfény hatására kibontakoztatja szépséges virágát,úgy bontakozik ki a szellemi mivoltát felismerő emberi lélek is a magasabb világok fényénél a magasabb rendű erők hatására.

De ehhez az szükséges, hogy - mint a lótusz - boldogan kitárjuk lelkünket a szellem napsugara előtt és hagyjuk, hogy a magasabb világokból szüntelenül leáradó fények érleljék bensőnket,miként a Nap sugarai a lótuszvirág szívét.

Mikor tehát úgy érezzük,hogy lábunk elmerül a föld sarában, emeljük fel lótusz-szellemünket a legmagasabbhoz,ami számunkra létezik.Lelkünk már-már összecsukódó szirmai újra erőt,színt és szépséget nyernek majd tőle.

Amit meg kell tanulnunk,az mindig ott van a szemünk előtt, csak alázatosan és figyelmesen körül kell néznünk,hogy meglássuk mit akar tőlünk az Isten,és melyik a legjobb lépés amit a következő pillanatban tehetünk.

Ráleltem egyfajta nyugalomra,egy új érettségre.
Nem éreztem magam jobbnak vagy erősebbnek másoknál,csak hirtelen nem számított,hogy mások szeretnek-e vagy sem- sokkal fontosabbnak tűnt számomra,hogy én szeressem őket. Amikor így érzünk,egész életünk kifordul a sarkaiból.
Nem számít többé más,csak amit mi adhatunk.

Ha a lényeket vonzónak és jelentőségteljesnek látjuk,ez csak örömöt hozhat,míg ha a hibáikat keressük,szellemi szegénység keletkezik.Akkor állandóan rossz társaságban leszünk,és nehéz lesz képességeinket kibontakoztatni.

Olvass el naponta néhány igaz szót,bölcs gondolatot,szép verset.Olyant,amit neked írtak.Hallgass olyan zenét,melyet nem a káosz,hanem egy magasabb rend szült.

Könnyű megkülönböztetni,mert az utóbbi szép.Hozd helyre magad naponta.A légkör,amelyben élsz,szennyes.Tele van negatív adással,fullasztó,boldogtalan,koszos gondolattal.

De te nézz a magasba,s hangold magad a nap sugarára.És ne felejts el esténként fölnézni az égre,hogy újra és újra eszedbe jusson:a végtelen gyermeke vagy.1 likes    0 dislikes
Views today: 3    Views total: 3,796
0 Responses Post Response